Matematik

polynomium

12. januar 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

hjælp???

Et polynomium er givet ved f(x) = 2x2 − 4x + k.

Bestem k, således at polynomiet kun har én rod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af mathon

Hvad ved du om diskriminanten, når andengradsligningen kun har én løsning?


Svar #2
12. januar 2020 af Saadjama

at d er 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af ringstedLC

Nemlig:

\begin{align*} d=0 &= b^2-4\cdot a\cdot k \\ k &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

a=2

b=-4

(-4)2-4*2*k=-16-8*-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Mente:

(-4)2-4•2•k=-16-8•-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. januar 2020 af xxMathiasxx (Slettet)

Tror det er rigtigt


Skriv et svar til: polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.