Matematik

tangente??

12. januar 2020 af Mate121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med med denne opgave

Undersøg ved udregninger om linjen med ligningen y=3x - 9/2 er tangent til grafen for f(x)=1/2x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af StoreNord

Du kommer ingen vegne, før du har differentieret f(x).


Svar #2
12. januar 2020 af Mate121 (Slettet)

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af StoreNord

f(x)=1/2x2

f'(x)=½*2*x2-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2020 af ringstedLC

I formelsamlingen findes (el. lign.):

\begin{align*} f(x) &= ax^{n}\Rightarrow f'(x)=nax^{n-1} \end{align*}

Det er differentialkvotienten som er en funktion, der giver hældningen af f i et punkt. Da hældningen af linjen = 3, skal diff.-kvotienten af f også være 3:

\begin{align*} f'(x) &= 3 \\ x&=\;? \end{align*}

Det x indsættes nu i både f og ligningen for linjen. Hvis f(x) og y er lig hinanden, er det vist, at linjen er tangent til funktionen.


Skriv et svar til: tangente??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.