Matematik

Repræsentant for vektor

13. januar 2020 af merefortabtendfortabt - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til en af opgaverne i en aflevering. Jeg har prøvet samtlige metoder, men kan simpelthen ikke få det til at give mening. Jeg håber at der er en herinde der kan hjælpe mig.

Opgaven:

På figuren ses repræsentanter for tre vektorer a, b og  c  (figuren er vedhæftet)

a) Tegn en repræsentant for vektor 2 · a + b - c

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe dig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20200113_124517.jpg

Svar #3
13. januar 2020 af merefortabtendfortabt

Så repræsentanten er den vektor der forbinder alle vektorerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2020 af PeterValberg

#3 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2020 af PeterValberg

Med koordinater

\vec{a}=\binom{1}{2}

\vec{b}=\binom{2}{-3}

\vec{c}=\binom{-1}{0}

\overrightarrow{(2a+b-c)}=2\cdot\binom{1}{2}+\binom{2}{-3}-\binom{-1}{0}=\binom{2\cdot 1+2-(-1)}{2\cdot 2-3-0}=\binom{5}{1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
13. januar 2020 af merefortabtendfortabt

Super, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2022 af ida12332

hej, jeg har brug for hjælp til en ligende opave som jeg er helt lost i 

forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal repræsentere det

Vedhæftet fil: billede tværvektor.png

Skriv et svar til: Repræsentant for vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.