Matematik

Funktioner af flere variabler

14. januar 2020 af MajaXm - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse disse opgaver. Har dog lidt svært ved både a og b. 

I opgave a, er det så at man kan se at ligningen, er på samme form som cirklen ligning? 

og ved ikke hvordan man løser b? Ville umiddelbart tænke at man skulle finde den y-værdi hvor hældningen på grafen er 0. Men kan ikke få det til at gå op. 

På forhånd tak for hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llll}a)&z=f(x,y)=x^2+(y-1)^2-3=6\\\\&x^2+(y-1)^2=9\\\\&(x-0)^2+(y-1)^2=3^2\\\\&\textup{centrum }C(0,1)\textup{ og radius }r=3\\\\\\b)&f(x,y)=x^2+(y-1)^2-3=k\\\\&x^2+(y-1)^2=k+3\quad \textup{ har ingen reel l\o sning for }k<-3 \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner af flere variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.