Matematik

reducering

18. januar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen, har følgende opgave hvor jeg skal reducere udtrykket, får selv svaret til x^2+8xy, er der nogle der kan bekræfte?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2020 af mathon

Prøv en gang mere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2020 af mathon

Får du stadigvæk det samme?


Svar #3
18. januar 2020 af Mie23234

hmmm ja, men bruger kvadratsætningerne..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &(x+(2y))^2=x^2+2\cdot x\cdot 2y+(2y)^2=x^2+4xy+4y^2... \end{array}


Svar #5
18. januar 2020 af Mie23234

#4

\small \begin{array}{lllll} &(x+(2y))^2=x^2+2\cdot x\cdot 2y+(2y)^2=x^2+4xy+4y^2... \end{array}

Gør du brug af kvadratsætningerne eller hvordan gør du?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2020 af mathon

Der er kun tale om én kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllll} &(x+(2y))^2-2y\cdot (y+2x)=x^2+2\cdot x\cdot 2y+(2y)^2-(2y^2+4xy)=\\\\&x^2+4xy+4y^2-2y^2-4xy=x^2+2y^2 \end{array}


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.