Matematik

Vækstregning

18. januar 2020 af andr050g1 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en aflervering... og har virkelig svært ved en opgave. ville se om der var nogen der kunne hælpe

Opgaven lyder på:

Kvælstofindholdet i vandet sætter en grænse for den dybde, hvor havplanten ålegræs kan vokse. Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem kvælstofindholdet i vandet og grænsedybden for ålegræs.

Dette er en tabel

Kvælstofindhold (mg/L) 1,0    3,0

Grænsedybde (meter)  2,28  0,99

Denne sammenhæng kan beskrives ved formlen f(x) = b*a , hvor x er kvælstofindholdet (målt i mg/L), og (f)x er grænsedybden (målt i meter). 

En ændring i miljøreglerne betyder, at kvælstofindholdet bliver 10 % større. 

b) Hvor mange procent bliver grænsedybden mindre ved denne ændring af miljøreglerne?

Har fundet svar på opgave a, så medførte den ikke i opgaven - Jeg har svært ved opgave b.

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2020 af peter lind

Skal der stå f(x) = y = b*ax ?

I så fald f(x*1,1) = y(1-r) = b*ax*1,1)

hvor r er den relative ændring af y. Hvis du dividerer ligningen i første linje gå både b og x ud


Svar #2
18. januar 2020 af andr050g1

#1

Skal der stå f(x) = y = b*ax ?

I så fald f(x*1,1) = y(1-r) = b*ax*1,1)

hvor r er den relative ændring af y. Hvis du dividerer ligningen i første linje gå både b og x ud

Min fejl der burde have stået f(x)=b*xa


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2020 af peter lind

så skulle det ændres til y(1-r) = b*(x*1,1)a


Svar #4
19. januar 2020 af andr050g1

#3

så skulle det ændres til y(1-r) = b*(x*1,1)a

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Vækstregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.