Fysik

Opvarmning/ fysikopgaver

20. januar 2020 af adam64 - Niveau: C-niveau

Kan ikke finde ud. af denne opgave: 

svømmebassinet i vanløse Svømmehal.  indeholder 1,296 millioner liter vand. Den normale vandtemperatur i basssinet er 26,5 C. En gruppe af kommunens borgere synes, at vandet er for koldt, og kræver at vandet bliver lige så varmt som børnebasssinet - hvilket vil sige 30,5 C

- hvor stor en energimændge skal der tilføjes for at at nå den nye temperatur?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2020 af ringstedLC

1 l vand vejer 1 kg. Brug E = m · cvand · ΔT 


Svar #2
20. januar 2020 af adam64

Jeg har prøvet, men jeg. forstår ingenting


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2020 af ringstedLC

Lad os se, hvad du har prøvet, - noget forstår du nok.


Svar #4
20. januar 2020 af adam64

Jeg skrev det ind i t-nspire, men de gav ikke mening

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll}&E=m\cdot c\cdot \Delta T\\\\&E=\left ( 1.296\cdot 10^6\; kg \right )\cdot \left ( 4.186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot \left ( (30.5-26.5)\; C\right )=2.17002\cdot 10^7\; kJ=21.7002\; GJ \end{array}

fx indtastning:

            \small \textup{product}\left ( \left \{1.296E6,4.186,4 \right \} \right )


Skriv et svar til: Opvarmning/ fysikopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.