Fysik

Ferskvandsgenerator

26. januar 2020 af peterkw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Havvandets temperatur er 12 grader Celsius, når det ledes ind i ferskvandsgeneratoren. Vandet fordamper, og vanddampens temperatur er 100 grader Celsius, når den forlader ferskvandsgeneratoren.

b) Vurdér, hvor meget drikkevand ferskvandsgeneratoren kan producere i løbet af et døgn.

Jeg har fundet frem til, at man muligvis skal bruge formlen: E = m * c * Δt + m * Lf ?

I den foregående delopgave har jeg fundet ud af, at massen af den spildolie, der skal afbrændes pr. døgn, for at ferskvandsgeneratoren kan tilføre havvandet energi med effekten 11,4 MW er 34439,1608 kg. Jeg ved ikke om dette skal bruges ?

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llll}&E=P\cdot t=m\cdot \left ( c\cdot \Delta T+L_f \right )\qquad \textup{din fornemmelse var rigtig}\\\\&\left (11.4\cdot 10^3\; \frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 86400\; s \right )=m\cdot \left ( 4.186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \cdot \left ( (100-12)\; C \right )+2260\; \frac{kJ}{kg}\right )\\\\&9.8964\cdot 10^8\; kJ=m\cdot \left ( (368.368+2260)\; \frac{kJ}{kg} \right )\\\\&m=\frac{9.8964\cdot 10^8\; kJ}{2628.37\; \frac{kJ}{kg}}=374\, 742\; kg \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2020 af fredsimonsen (Slettet)

#1

                      \small \small \begin{array}{llll}&E=P\cdot t=m\cdot \left ( c\cdot \Delta T+L_f \right )\qquad \textup{din fornemmelse var rigtig}\\\\&\left (11.4\cdot 10^3\; \frac{kJ}{s} \right )\cdot \left ( 86400\; s \right )=m\cdot \left ( 4.186\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \cdot \left ( (100-12)\; C \right )+2260\; \frac{kJ}{kg}\right )\\\\&9.8964\cdot 10^8\; kJ=m\cdot \left ( (368.368+2260)\; \frac{kJ}{kg} \right )\\\\&m=\frac{9.8964\cdot 10^8\; kJ}{2628.37\; \frac{kJ}{kg}}=374\, 742\; kg \end{array}

Dejligt min fornemmelse ikke var helt ved siden af og mange tak for din udregning. Kunne jeg få dig til evt. lige at skrive havd det er for nogen tal du indsætter og hvad de forskellige ting i formlen står for? Vil jo gerne forstå hvad det er du gør ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2020 af mathon

1 døgn er 86400 sek.

vands fordampningsvarme = 2260 kJ/kg

vands varmefylde = 4.186 kJ/{kg·C)

Energi = effekt · tid
E = P· t


Skriv et svar til: Ferskvandsgenerator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.