Matematik

Stokastisk variabel X er biomialfordet med antalsparameter 20

27. januar 2020 af nulle6876 - Niveau: B-niveau

Hej er der en venlig sjæl der kan jeg hjælpe med denne opgave?

En stokastisk variabel X er biomialfordet med antalsparameter 20 og

a) Bestem P(X=9)

b) Bestem P(X ≤ 7)

c) Bestem P(8 ≤ X ≤ 10)    

På fårhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af AMelev

Du har ikke angivet sandsynlighedsparameteren p, men jeg går ud fra, at den også er oplyst.
X ~ b(20,p)

a) Benyt FS side 31 (188) eller frekvensfunktionen for binomialfordelingen - binomPdf eller hvad den hedder i dit CASværktøj

b) Benyt den kumulerede frekvensfunktion - binomCdf eller hvad den hedder i dit CASværktøj

c)  Benyt den kumulerede frekvensfunktion. Hvis du ikke har mulighed for at vælge nedre (8) og øvre (10) grænse, kan du beregne P(8 ≤ X ≤ 10) = P(X ≤ 10) - P(X ≤ 7) jf b).
Du kan også bestemme det som P(X = 8) + P(X = 9) + P(X = 10) jf.a)


Skriv et svar til: Stokastisk variabel X er biomialfordet med antalsparameter 20

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.