Fysik

Isklods

27. januar 2020 af KageSpiseren - Niveau: B-niveau

Hej SP

Har opgaven jeg ikke kan løse:

En isklods på 80 m3 med et overfladeareal på 10 m2 flyder i havet med alm. vand (1000 kg/m2).

Hvor mange meter stikker isklodsen op af vandet?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af peter lind

V*ρis*g=A*d*ρvand*g hvor V er rumfanget af isen, ρis er massefylden af isen. A er arealet af isen og ρvand er massefylden af vandet


Svar #2
27. januar 2020 af KageSpiseren

#1

V*ρis*g=A*d*ρvand*g hvor V er rumfanget af isen, ρis er massefylden af isen. A er arealet af isen og ρvand er massefylden af vandet

Så:

80m^3 * 920 * 9,82 \frac{N}{kg} = A (80*10??)*?d?*997 kg/m^3 * 9,82

Hvor rigtigt er det her. føler Arealet er forkert og hvad står d for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2020 af peter lind

Jeg bruger Archimedes lov, som siger at opdriften er lige så stor massen af det vand den fortrænger.  Det eneste areal der giver mening er at det er en blok med arealet A og som har en dybde der går ned for eks en overflade med længde 5 m og 2 m i bredden. Denne har så en højde der er 8 m. Dybden blokken går ned kalder jeg d

Vægten af det hele som må være lig opdriften blive så

V*ρis*g og vægten af det vand den fortrænger er

A*d*ρvand*g

Når du sætter ligningen op kan du forkorte g ud


Skriv et svar til: Isklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.