Fysik

Densitet / olie

27. januar 2020 af SilkeNimb (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en mad opskrift er der 15ml olivenolie.

Olivenolies densitet er er 0.914 g/ml hvor mange gram olivenolie kommer de i maden? 

Den færdige mad vejer 550g. Udregn CMassen% for olivenolie i maden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}&m_{olivenolie}=V\cdot \varrho \\\\&m_{olivenolie}=\left ( 15\; mL \right )\cdot \left ( 0.914\; \frac{g}{mol} \right )\\\\\\\textup{1 }\%\textup{ af 550 g er: }&5.50\; g\\\\\textup{masseprocent}\\\textup{af olivenolie:}&\frac{m_{olivenolie}}{5.50\; g}\cdot 1\% \end{array}


Svar #2
27. januar 2020 af SilkeNimb (Slettet)

Så svaret er 2,49 % 

Tak for hjæplen 


Skriv et svar til: Densitet / olie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.