Matematik

Hjælp til Nspire

27. januar 2020 af raqu4 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ved godt hvordan jeg skal lave a og jeg ved at jeg skal definere diff.lign. og isolerer h bagefter i b, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre i nspire. 

Håber at der er nogen der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: mm.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af AMelev

                 

Du skal være opmærksom på, at TI ikke accepterer fx h'(t) ved definition af en funktion, men det er du måske stødt på. Man kalder den så bare fx dh(t) ("differentieret h") eller hm(t) ("hmærke") eller andet.
Differentialligning dh:=5.24-0.045·h

a) Væksthastighed er dh|h=100 Den loodrette streg | finder du under tegn, 7. linje mellem & og "

b) Er du med på, hvordan du laver den?


Svar #2
27. januar 2020 af raqu4

#1 nej, det er b jeg ikke ved hvordan jeg skal lave.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2020 af AMelev

desolve(h'=5.24-0.045·h and h(0) = 50,t,h)

Evt. kan du gøre livet lidt lettere for dig selv ved i stedet at taste 
h(t):=right(deSolve(h'=5.24-0.045*h and h(0)=50,t,h)|0<=t<=48), så får du løsningsfunktionen defineret direkte og kan regne videre med den.
Og så kan du bare taste solve(h(t)=100,t) for at bestemme barnets alder svarende til højden 100 cm


Svar #4
27. januar 2020 af raqu4

Mange taaak


Skriv et svar til: Hjælp til Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.