Kemi

OT for aldehyd

29. januar 2020 af KFMK - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet billede med spørgsmålet, nogen der kan være behjælpelige med denne?
Jeg har ikke svært ved at finde oxidationstal - men forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre dette når der ikke er "en konkret" jeg skal finde OT for?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2020 af mathon

                         \small R-\overset{\mathbf{{\color{Red} +1}}}{C}HO


Svar #2
29. januar 2020 af KFMK

Hvad gør du der? Jeg kan også finde de eksempler som det du skriver der, men jeg forstår ikke hvad det er der sker?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2020 af mathon

Summen af OT skal være lig med ladningen udadtil, som er 0.

H har OT = +1

O har OT = -2

OT for C beregnes:
                                   \small \begin{array}{lll} x+1+(-2)=0\\\\x-1=0\\\\ x=+1 \end{array}


Svar #4
29. januar 2020 af KFMK

Ok, tusind tak!


Skriv et svar til: OT for aldehyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.