Matematik

hjælppeps

29. januar 2020 af r0c (Slettet) - Niveau: B-niveau


I en model antages, at sammenhængen mellem en frugts vægt og længde er givet ved
f(x)=6x^(-0,5)
, hvor f er frugtens vægt, og x er frugtens omkreds.
A) Bestem frugtens vægt, når frugtens omkreds er 14.


B) Bestem frugtens omkreds, når frugtens vægt er 15.


C)Bestem hvor mange procent frugtens vægt øges med, når frugtens omkreds øges med 25%. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2020 af peter lind

a) find f(14)

b) løs ligningen f(x)=15

c) se formel 116 side 21 i din formelsamling


Svar #2
29. januar 2020 af r0c (Slettet)

hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2020 af colalarsmanden (Slettet)

A) Eftersom at du ved, at x er lig frugtens omkreds skal du derfor indsætte 14 i stedet for x i ligningen. Derefter løs følgende f(x)=6*14^(-0,5), såfremt at 6 skal ganges med 14

Håber det hjalp en smule

Ellers passer svar #1 rimeligt godt, men skal bare uddybes lidt, hvis du ikke allerede har kendskab til disse matematiske veje

De bedste hilsner,


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2020 af ringstedLC

#0: Enten har du skrevet forkert, da x ikke både kan være længde og omkreds, eller også mangler der oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2020 af StoreNord

Måske mener han længden af omkredsen.              :-)


Svar #6
30. januar 2020 af r0c (Slettet)

Hvad er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2020 af Moderatoren

#6

Hvilket svar er du selv kommet frem til?

Prøv at skrive alle dine beregninger.


Svar #8
30. januar 2020 af r0c (Slettet)

Kan ikke finde ud af den


Skriv et svar til: hjælppeps

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.