Fysik

Fisk opg 10

29. januar 2020 af Lanianonym99 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej kunne nogle evt. hjælpe mig med at løse denne her opgave, da jeg overhovedet ikke forstår den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2020 af peter lind

Du skal bruge samme formel som i din forrige opgave


Svar #3
29. januar 2020 af Lanianonym99 (Slettet)

#2

Du skal bruge samme formel som i din forrige opgave

energi = e * t

??

5400 * 1 = 5400


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

Brug bare formlen for effekt:

P = E/t

P er effekt. E er energi. t er tid.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2020 af peter lind

Pas på enhederne

effekt*60sek = 5400J


Svar #6
29. januar 2020 af Lanianonym99 (Slettet)

#5

Pas på enhederne

effekt*60sek = 5400J

jeg forstår ik helt


Svar #7
29. januar 2020 af Lanianonym99 (Slettet)

#4 Brug bare formlen for effekt:

P = E/t

P er effekt. E er energi. t er tid.

jeg forstår ik helt

Men hvad med effekten hvad skal den så være i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvilke af de 3 ting: P (effekt), E energi), t (tiden) kender du i denne opgave?

Svar #9
29. januar 2020 af Lanianonym99 (Slettet)

#8 Hvilke af de 3 ting: P (effekt), E energi), t (tiden) kender du i denne opgave?

P(effekt) er 5400 J

t(tiden) er et minut

P(effekt) er ?

skal jeg skrive 5400 J eller omregne den til noget andet først?

Og skal det være 60 sek i stedet for et minut?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

Du kender: E = 5400 J og t = 1 min = 60 s

P = E/t = 5400 J / 60 s = 90 W

Skriv et svar til: Fisk opg 10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.