Matematik

Koordinatfunktioner og vektorer

31. januar 2020 af AnOp - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Jeg er igang med en matematikaflevering og kan slet ikke forstå hvordan jeg skal lave den her opgave (vedhæftet fil). 

Håber at der er en der kan forklare hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Mange mange tak på forhånd1 

Vedhæftet fil: Opgave 13.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2020 af PeterValberg

Jeg indesætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2020 af ringstedLC

Brug disse to vektorregneregler:

\begin{align*} \overrightarrow{v} &= k\cdot \binom{a}{b} =\binom{k\cdot a}{k\cdot b} \\ \overrightarrow{u} &= \overrightarrow{s}+\overrightarrow{t} \\ &= \binom{s_a}{s_b}+\binom{t_a}{t_b} \\ &= \binom{s_a+t_a}{s_b+t_b} \end{align*}

indsæt og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2020 af AMelev

Reglerne i #2 kan du finde i FS side 10 (46) og side 11 (47) & (48).


Skriv et svar til: Koordinatfunktioner og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.