Kemi

andengrad

01. februar 2020 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

hej ni opgave 1.c forstår je ike hvordan det kan være at b= det som er markeret med gul på billedet som er vedhæftet

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2020 af Heptan

b er bare lig Kb.

Kb = 10-6,9 = 1,26 * 10-7 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2020 af Heptan

K_b=\frac{x^2}{C-x} \\ \Leftrightarrow K_b(C-x)=x^2 \\ \Leftrightarrow K_bC-K_bx=x^2 \\ \Leftrightarrow 0=x^2+K_bx-K_bC

Det er sådan de er kommet frem til andengradsligningen. Så kan man se at a = 1, b = Kb og c = -KbC


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

De har en ligning:

x2 / (C - x) = 10-6,9

som de omformer til formen ax2 + bx + c = 0:

x2 / (C - x) = 10-6,9  <=>

x2 = 10-6,9 (C - x)  <=>

x2 + 10-6,9x - 10-6,9C = 0

10-6,9 er det samme som 1,26*10-7. Når man også indsætter C = 7,45*10-6, så får man

x2 + 1,26*10-7x - 9,38*10-13 = 0

Altså

a = 1

b = 1,26*10-7

c = -9,38*10-13


Svar #4
01. februar 2020 af hellokitty3

men hvordan kan du se at 10^-6,9 er det samme som 1,26*10^-7?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det kan man heller ikke umiddelbart se. Jeg trykkede det bare ind på lommeregneren.


Svar #6
01. februar 2020 af hellokitty3

Ah okay men er det forkert at skrive at b=10^-6,9 for det er sådan jeg har skrevet det og få det samme resultat som dem :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det er helt korrekt at skrive b = 10-6,9.


Svar #8
01. februar 2020 af hellokitty3

Tak :) kan du måske også hjælpe med det her :)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1935418


Skriv et svar til: andengrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.