Matematik

Integral

03. februar 2020 af Ida3333 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har prøvet at løse denne opgave, men kan ikk få det til at give mening. Det vil være en stor hjælp hvis der er nogen som vilf forklare fremgangsmåden. Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: integral.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af peter lind

brug formel 153 side 26 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llll}&F(x)=\int_{x_1}^{x_2}\left (a_1+a_2\cdot x+\frac{a_3}{x^2} \right )\mathrm{d}x=\left [a_1\cdot x+\frac{1}{2}a_2\cdot x^2-a_3\cdot x^{-1} \right ]_{x_1}^{x_2}=\\\\&a_1\cdot x_2+\frac{1}{2}a_2\cdot {x_2}^2-a_3\cdot {x_2}^{-1}-\left ( a_1\cdot x_1+\frac{1}{2}a_2\cdot {x_1}^2-a_3\cdot {x_1}^{-1} \right )=\\\\&\frac{1}{2}a_2\cdot \left ( {x_2}^2-{x_1}^2 \right )+a_1\cdot \left (x_2-x_1 \right )-a_3\cdot \left ( {x_2}^{-1}-{{x_1}^{-1}} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.