Matematik

Hjælp til differentialligning

03. februar 2020 af Emothy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal bruge hjælp til opgave som jeg har vedhæftet, hvor jeg skal finde den fuldstændige løsning til differentialligningen 

Vedhæftet fil: matat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af peter lind

Brug separation af variable

h-½dh = k*dt og integrer på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af BoHTX (Slettet)

Det ligner en differentialligning af typen f '(x) = k · f(x). I opgaven må k være produktet af g, Ab og Au, ...tror jeg. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llll}&A_b=\frac{\pi }{4}\cdot \left (56\; cm \right )^2\\\\&A_u=\frac{\pi }{4}\cdot \left (1.6\; cm \right )^2\\\\\textup{forholdet}&\frac{A_u}{A_b}\quad \textup{er dimensionsl\o st uanset hvilken f\ae lles arealenhed, der anvendes.} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.