Matematik

Opg

03. februar 2020 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Nogen dr kan hjælpe med den lille opgave=?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2020 af AMelev


x = antal dage efter udklækning
f(x) = vægt i gram
a) Når kyllingen er 21 dage, vejer den 40g + 35g·21 = ......

Tilvækst 35g pr. dag fortæller, at der er tale om en lineær funktion, da der er en konstant tilvækst i f(x) for en konstant tilvækst i x.
f(x) = a·x + b
b = startværdi = 40
a = tilvækst pr. dag = 35
f(x) = 35x + 40

b) Alder, når vægt er 2500 g, dvs. x?, når f(x) = 2500
Ligningen f(x) = 2500 mht. x


Skriv et svar til: Opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.