Matematik

Hjælp

04. februar 2020 af Hjælpmatematik12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne?

Vedhæftet fil: Matematik hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2020 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.


Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Gør dette ved dine andre tråde også.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2020 af jegharbrugforhjælp1234 (Slettet)

Hey, det ser svært ud. Jeg struggler med det samme... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2020 af Moderatoren

#2

Se svar 1. Skriv hvad du struggler med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2020 af jegharbrugforhjælp1234 (Slettet)

Jeg kan ikke gennemskue hvordan man skal regne renten ud. 

Vi får af vide at Jacob sætter 2000kr ind på en opsparing hver måned, og at renten pr måned er 0,2%. 

Derefter skal vi gøre rede for hvorfor der efter 6 år er 154718,04kr på opsparingen. 

Hvordan er det man regner det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2020 af Moderatoren

Prøv at tage fat i renteformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2020 af jegharbrugforhjælp1234 (Slettet)

Der er nok en grund til vi skriver her inde, fordi vi ikke kan gennemskue renteformlen. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2020 af Moderatoren

Jeg ved ikke lige, hvad I ikke kan gennemskue, men måske dette kan hjælpe jer?https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1934706


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. februar 2020 af mathon

      \small \begin{array}{llll}\textup{af opsparingsformlen}&A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}\\\\&A_n=2000\cdot \frac{1.002^{72}-1}{0.002} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2020 af AMelev

Vedhæft selve billedet i stedet for at sætte det ind i et Worddokument, som ikke alle kan læse.

a) Da der er tale om indbetaling af et fast beløb hver måned, skal du bruge formlen for en annuitetopsparing, som er angivet i #8. 
An er saldoen umiddelbart efter sidste indbetaling
n er antal indbetalinger. n = 72, da 6 år ~ 72 mdr.
y er det faste beløb, der indbetales hver gang. b = 2000
r er rentefoden. r = 0.2% = 0.002

b) Her er der tale om et annuitetslån  Formel:  y=G\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-n}}
y er terminsydelsen.
G er det lånte beløb (hovedstolen). G = 600 000
r er rentefoden. r = 1% = 0.01
n er antal terminer. n=80, da 20 år ~ 80 kvartaler.

.
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. februar 2020 af AMelev

Opgaven

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.