Matematik

bestem farten

05. februar 2020 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. 

Jeg har to opgaver, der ser således her ud. 

a) Bestem farten i m/s af en bil der kører 2.3 km på 1.0 minut

b) Bestem farten i m/s af en oritenteringsløber der løber 20.0 km på 1 h, 23 min,23 s. 

Hvordan løser jeg demme. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2020 af peter lind

Farten er tibagelagt strækning delt med tiden


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2020 af MandenMedMangeHatte

Benyt denne formel under forudsætning af konstant fart:

v = s/t

v er fart, s er distance, t er tid. Alle målt i SI-enheder

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skal omregne km/min til m/s. Der går 60 sekunder på 1 minut, så den strækning, bilen kører på 1 sekund er 1/60 af den strækning, den kører på 1 minut.

strækningen er angivet i km. Hver km er 1000m, så tallet skal ganges med 1000.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

#2  v=s/t gælder for alle enhedssystemer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2020 af mathon

                \small \textup{1 h 23 min 23 s}=\frac{5003}{3600}\; s


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2020 af mathon

enhedskorrektion:

               \small \small \small \textup{1 h 23 min 23 s}=\frac{5003}{3600}\; \textbf{{\color{Red} \textit{h}}}=1.38972\; h


Skriv et svar til: bestem farten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.