Matematik

Vektorfunktioner

08. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp til denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll} &\overrightarrow{r}(t)=\begin{pmatrix} 2t^3-t^2\\2t^2-2t \end{pmatrix}\qquad t\in\mathbb{R}\\\\&\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} 6t^2-2t\\4t-2 \end{pmatrix}=2\cdot \begin{pmatrix} 3t^2-t\\ 2t-1 \end{pmatrix}\\\\\bigl(\begin{smallmatrix} 3t^2-t\\2t-1 \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ er retningsvektor}&\textup{for tangenten gennem (0,4)}\\\\\textup{en parameterfremstilling}&\textup{for tangenten}\\\textup{er:}\\&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\4 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 3t^2-t\\2t-1 \end{pmatrix}\qquad s,t\in\mathbb{R} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2020 af peter lind

Find t så r(t) = (0, 4). Brug dernst at r'(t) er retningsvektor for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2020 af peter lind

#4 din parameterfremstilling er ikke en ret linje


Svar #5
08. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Hvorfor skal du gange med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2020 af mathon

r(t) = (0, 4) har ingen reel løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2020 af peter lind

Der er en fejl i ligningerne. Jeg gætter på at x(t) skulle være givet ved x(t) = 2x2-x3 eller 2x-x2


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.