Matematik

Kvartilsæt

10. februar 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen som vil hjælpe ? tak på forhånd

Bestem kvartilsættet.

Superliganen point sæt 

61

60

42

38

38 

36

36

34

31

31

28

22

21

20 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Først find medianen som er midtet af pointene.50%=Median

25%=Nedre kvartil

Øvre kvartil=75%


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Median

20 21 22 28 31 31 34 36 36 38 38 42 60 61

34+36 divideret med 2 = 35

Median = 35

Nedre kvartil:

29 21 22 28 31 31

22+28/2 = 25

Nedre kvartil =25

Øvre kvartil:

36 38 38 42 60 61

38+42/2 =40 

Øvre kvartil = 40


Svar #3
10. februar 2020 af Mettes3

Tusind tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2020 af Fysikxd (Slettet)

Hvis der er et lige antal observationer er medianen gennemsnittet af de to midterste tal.

Hvis der er kun er et midterste tal, så er medianen det midterste tal.

Det samme ved nedre og øvre kvartil

Husk først at finde medianen!

Så lidt!


Skriv et svar til: Kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.