Matematik

Skæringspunkt ud fra to ligninger

10. februar 2020 af jakch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der ved hvordan man regner denne? Kan ikke få det til at give mening.. 

Vi kender to ligninger:

(1) 50+2Y

(2) 10−12Y

Hvad er skæringspunktet mellem (1) og (2)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af peter lind

Det er ikke 2 ligninger men to udtryk i Y. Hvad er Y


Svar #2
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

2 og 12?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2020 af peter lind

??

Kom med hele opgaven


Svar #4
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

Det er hele opgaven.


Svar #5
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

#0

Nogen der ved hvordan man regner denne? Kan ikke få det til at give mening.. 

Vi kender to ligninger:

(1) 50+2Y

(2) 10−0,5Y

Hvad er skæringspunktet mellem (1) og (2)? 

Sådan her ser opgaven ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2020 af mathon

Det er ikke to ligninger, men to udtryk.


Svar #7
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

Så er det jo opgaven den er gal med?


Svar #8
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

Vi kender to ligninger:

(1) 104+4X

(2) 40−8Y

Hvad er skæringspunktet mellem (1) og (2)?

Der er også denne.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2020 af peter lind

Det er mere sandsynligt at du ikke gengiver opgaven korrekt. I #11 er du kommet med enn anden version. Læg hele opgaven ind som en billedfil eller en pdf fil


Svar #10
10. februar 2020 af jakch (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. februar 2020 af StoreNord

Y skal være en funktion af x.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. februar 2020 af StoreNord

For mig ser det ud, som om skæringspunktet skal være  (-16,18)  afrundet, og ikke omvendt.

Skæringspunkt ud fra to ligninger .png


Svar #13
11. februar 2020 af jakch (Slettet)

Det skal det også være, men hvordan regner man det på papir?

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. februar 2020 af StoreNord

\\f_{1}(Y)=50+2Y \\f_{2}(Y)=50+2Y

\\f_{1}(Y)=f_{2}(Y) \Rightarrow \\50+2Y =50+2Y \Rightarrow \\\frac{5}{2}Y=-40 \\Y=\frac{-40}{5}\cdot 2=\frac{-80}{5}=-16 \\f_{1}(Y)=50-2(-16)=50-32=18
 


Skriv et svar til: Skæringspunkt ud fra to ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.