Matematik

kombinatorik

11. februar 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse følgende opgaver. jeg har plusset de følgende udbud sammen og ganger dem med hvor mange retter der er i menuet? Er det rigtigt?

Vedhæftet fil: kombinatorik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2020 af peter lind

Du skal finde antalle n1 af to retters menuer

Dernæst skal du finde antalle n2 af tre retters menuer

sandsynligheden er n2/(n1+n2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2020 af AMelev

Uddybning af #2

Huskeregel til antal kombinationer
"Både-og ~ Gange" (Tælletræ) jf FS side 40 (242)
"Enten-eller ~ Plus" (strengt enten-eller, dvs. ikke begge) jf FS side 40 (243)

Sandsynlighed se FS side 40 (241)

2-retsmenuer: både hovedret og dessert.   Antal 2-retsmenuer = n_2 = .......
3-retsmenuer: både forret og hovedret og dessert.   Antal 3-retsmenuer = n_3 = ....... (Gunstige)
Menu: 2-rets eller 3-rets. Antal menuer = ...... (Mulige)

P(3-retters menu) = ..... 


Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.