Matematik

Løsningssystem

13. februar 2020 af smisch - Niveau: B-niveau

Hej, er der en der kan hjælpe mig med følgende opgave. Kan slet ikke komme videre.

Løs ligningssystemet:
2x+3y=4x-1
-y+3x=2y 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2020 af mathon

  2x - 3y = 1
-3x + 3y = 0     addér ligningerne, y'erne 'går ud'.


Svar #2
13. februar 2020 af smisch

#1 - Tak for svar, men er det muligt at uddybe det lidt mere, så jeg kan forstå det, måske med noget (lidt mere) tekst ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2020 af Anders521

# 2

Der står, at du skal addere ligningerne, dvs. du skal lægge x'erne sammen og dernæst y'erne sammen og tilsidst tallene sammen. At y'erne 'går ud', vil sige at deres sum er nul. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2020 af Mathias7878

Du kan med fordel og læse på denne hjemmeside:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

- - -

 

 


Svar #5
13. februar 2020 af smisch

Jeg har gjort sådan her:

-y+3x=2y

3x = 2y+y

3x = 3y 

x = (3y) /3 

x = y 

så sætter jeg bare y ind på x's plads i den anden ligning:

2x+3y=4x-1

2y+3y=4y-1

5y = 4y-1

5y - 4y = -1

y = -1

Dvs. at både x og y = -1 ... ?? - kan man gøre sådan, eller har jeg gjort noget jeg ikke må? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2020 af mathon

 ...det er OK.


Svar #7
13. februar 2020 af smisch

Super, mange tak :) 


Skriv et svar til: Løsningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.