Matematik

Harmonisk svingning

13. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man

A

b

Vinkelhastighed

Vinkelfrekvens

k


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Mangler tekst 


Svar #2
13. februar 2020 af Lei20 (Slettet)

Det drejer sig ikke om en opgave, men bare et generelt spørgsmål til sinusfunktionen f(x) = A * (b * x) + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er jo ikke en sinusfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2020 af mathon

opfølgning på
                           https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1937179#1937316


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2020 af mathon

En harmonisk svingning som en funktion af tiden
kan - med fysiske termer - udtrykkes:

                           \small \small \begin{array}{lllll}&y=A\cdot \sin(\omega\cdot t+\varphi_0)\\\\\textup{kendes begyn-}\\\textup{delsesv\ae rdierne} &y_0\textup{ og }v_0\\\textup{har man:}\\&y_0=A\cdot \sin(\varphi_0)\\&\frac{v_0}{\omega}=A\cdot\cos(\varphi_0)\qquad \textup{som ved division giver}\\\\&\frac{y_0}{v_0}\cdot \omega=\tan(\varphi _0)\\\\&\varphi _0=\tan^{-1}(\frac{y_0}{v_0}\cdot \omega)\\\\&A=\frac{y_0}{\sin(\varphi_0)}\\\\&\omega=\frac{v_o}{A\cdot \cos(\varphi_0)} \end{array}
                           


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2020 af mathon

da
                                                      \small \begin{array}{lllll}\textup{ }&&v=\omega A\cdot \cos(\omega\cdot t+\varphi_0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg har besvaret spørgsmålet i den oprindelige tråd.


Skriv et svar til: Harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.