Kemi

Andengradsligning i kemi

17. februar 2020 af Buma (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der noget jeg har gjort forkert fordi jeg få det forkerte svare men kan ikke se hvad det er der er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2020 af mathon

Ligevægtsbrøken
bliver:
                              \small \small \small \begin{array}{llll} &\frac{x}{0.07-x}=10^{-4.01}\qquad 0<x<0.07\\\\&x=6.84\cdot 10^{-6}\\\\ \textup{alts\aa \ \textbf{ikke} en}&\textup{andengradsligning.} \end{array}


Svar #2
17. februar 2020 af Buma (Slettet)

Hvordan løste du den ligning kan du forklar mig det uden en lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2020 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll}&\frac{x}{(0.07-x)}=10^{-4.01}\\\\ &x=(0.07-x)\cdot 10^{-4.01}\\\\&x=0.07\cdot 10^{-4.01}-10^{-4.01}\cdot x\\\\&x+10^{-4.01}\cdot x=6.84\cdot 10^{-6}\\\\&(1+10^{-4.01})\cdot x=6.84\cdot 10^{-6}& \textup{med 2 dec.}\\\\&x=\frac{6.84\cdot 10^{-6}}{1+10^{-4.01}}=6.84\cdot 10^{-6}& \textup{med 2 dec.} \end{array}


Svar #4
17. februar 2020 af Buma (Slettet)

Hvor har du 1 fra i trin 5

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2020 af mathon

                       \small x+10^{-4.01}\cdot x =1\cdot x+10^{-4.01}\cdot x=(1+10^{-4,01})\cdot x


Skriv et svar til: Andengradsligning i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.