Matematik

inverse funkti

18. februar 2020 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

kan en hjælpe med vedhæftede opg


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2020 af 101214 (Slettet)

har selv haft problemer med samme emne, se https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/funktioner/omvendte-funktioner

den er rimlig god, ellers er der også nogle gode videor på youtube


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2020 af Festino

For den omvendte funktion gælder der f^{-1}(x)=y, hvis og kun hvis f(y)=x. Specielt er f^{-1}(x)=1, hvis og kun hvis f(1)=x. Du løser derfor b) ved at aflæse f(1). For at løse a) skal du finde 5 på andenaksen, gå vandret ind til grafen for f, og derefter gå lodret ned til førsteaksen. Her aflæser du f^{-1}(5).


Skriv et svar til: inverse funkti

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.