Matematik

Reducer (p*(4p+2q))/2p

23. februar 2020 af Gymnafji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg kan ikke helt komme videre i denne opgave. 

Reducér

\frac{p\cdot (4p+2p)}{2p}

Det jeg har gjort indtil videre er, at jeg har ganget p ind i parentesen så det giver;

\frac{p\cdot (4p+2p)}{2p} = \frac{4\cdot p^2+2q\cdot p}{2p}

Jeg kan ikke komme videre herfra. 

Al hjælp modtages med et smil. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af Meppo

Du kan nu dele op i to brøker:

\frac{4p^2}{2p} + \frac{2qp}{2p}

Begge disse kan du forkorte med 2p, dvs. dividere med 2p både i tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2020 af Meppo

Lige et øjeblik ... hvor fik du q fra? Den var ikke med oprindeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af AMelev

Har du skrevet opgaven rigtigt? Hvis ja, så reducer i parentesen i tælleren.
Hvis der skulle stå 4p + 2q, så sæt også 2 uden for parentes i tælleren.

Forkort så med 2p


Svar #4
23. februar 2020 af Gymnafji (Slettet)

Woops, sådan der, det gik lige lidt for hurtigt

[\frac{p\cdot (4p+2q)}{2p}]

Det jeg har gjort indtil videre er, at jeg har ganget p ind i parentesen så det giver;

[\frac{p\cdot (4p+2q)}{2p} = \frac{4\cdot p^2+2q\cdot p}{2p}]


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2020 af Meppo

I så fald kan du bruge det jeg skrev i #1:

Forkort med 2p i tæller og nævner:

\frac{4p^2 : 2p}{2p:2p} + \frac{2qp : 2p}{2p : 2p} = ...


Skriv et svar til: Reducer (p*(4p+2q))/2p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.