Matematik

Tangenthældning

23. februar 2020 af loui941i (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven: 

Lad f(x) = -x2 + 4x -3

Bestem en ligning for tangenten til f(x) som har hældning 2 

Det jeg har gjort indtil videre: 

f'(x) = -2x + 4 

2 = -2x - 4       

x = 1 

Ved bare ikke helt hvad jeg skal gøre herfra 

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af StoreNord

Find f'(x).
og se:     https://www.youtube.com/watch?v=_ztBbXc1Sao


Svar #2
23. februar 2020 af loui941i (Slettet)

Det har jeg gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2020 af StoreNord

Nåh ja, det har du jo også. Så se filmen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2020 af peter lind

Ligningen for tangenten i x0 er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #5
23. februar 2020 af loui941i (Slettet)

Ja, men hvordan finder jeg y når jeg ikke har et punkt?

Jeg ved ikke hvad xer


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2020 af peter lind

Det har du jo fundet i #0. Det er 1 du har fundet men du har løst ligningen forkert


Skriv et svar til: Tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.