Fysik

Elektricitet

24. februar 2020 af inneedof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har denne opgave, som jeg ikke ved, hvordan den skal løses. Er der nogen, der kan hjælpe med at løse den? Jeg har vedhæftet et billede af opgavebeskrivelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af peter lind

Rt = R0(1+αt)

R100-R50 = ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2020 af mathon

eller
           \small \begin{array}{lllll} &R_{100}=R_{50}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot \Delta T \right )\\\\&138.510\; \Omega =(119.255\; \Omega )\cdot (1+\alpha \cdot (50\; C))\\\\ &\alpha =\frac{\left (138.510-119.255 \right )\; \Omega }{\left ( 119.255\; \Omega \right )\cdot\left ( 50\; C \right )}=0.003172\; C^{-1}\\\\\\&R_{150}=\left ( 138.510\; \Omega \right )\cdot \left ( 1+\left ( 0.003172\; C^{-1} \right )\cdot \left ( 50\; C \right ) \right )\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2020 af peter lind

R100-R50 = α*50

Da temperaturforskellene for alle er på 50º behøver man kun at regne α*50 ud. R150 = R100+α50 o.s.v.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll}&R_{150}=R_{100}\cdot 1.15859\\\\&R_{200}=R_{150}\cdot 1.15859\\\\&R_{250}=R_{200}\cdot 1.15859\\\\&R_{300}=R_{250}\cdot 1.15859 \\\\&R_{350}=R_{300}\cdot 1.15859 \end{array}


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.