Matematik

harmonisk svinging

24. februar 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: A-niveau

Hej. Kan man godt sige, at man i denne opgave har at c-værdien i proncippet er k-værdien? Og at den fortæller om den linje svingingen foregår omkring?

Vedhæftet fil: harmonisk svingning.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skriver ikke, hvor du har betegnelsen k-værdi fra, så den del af spørgsmålet kan jeg ikke svare på.

Det er korrekt, at c er den værdi, svingningen foregår omkring.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Har den

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

PS: Der er en del formler, hvor forskellige lærebøger vælger forskellige bogstaver for det samme. Det kan endda ske, at der forskellige steder i samme bog vælges forskellige bogstaver. Det skal du ikke lade dig slå ud af. Det er kun bogstaver. Det vigtige er den måde formlen er skrevet på. Her er det: (En konstant) * sin (et udtryk) + en konstant. Om den første konstant hedder A, P eller Jensen er ligegyldigt, bare den hedder det samme alle steder, hvor den bruges. Tilsvarende gælder for den sidste konstant, så du har sikkert ret i, at c og k er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2020 af ringstedLC

Den neutrale linje har ligningen y = 1.

Udover at bestemme konstanterne kunne der tilføjes en betingelse for x, da f begynder ved ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2020 af mathon

                                                 \small \small f(x)=3\sin(2x)+1


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} &f(x)= A\cdot \sin(b\cdot x)+c\\\\A\textup{ har betydning}&\textup{for udsvingets st\o rrelse m\aa lt i forhold til andenkoordinaten i ligev\ae gt.}\\\\&T=\frac{2\pi }{b}\\\textup{hvorfor}\\ &\textup{b har betydning for periodetiden. Jo st\o rre b desto kortere periode}\\&\textup{og omvendt.}\\\\\textup{Parallelforskydes}\\\textup{grafen for }&f(x)= A\cdot \sin(b\cdot x)\textup{ med parallelforskydningsvektor }\bigl(\begin{smallmatrix} 0\\c \end{smallmatrix}\bigr)\\\textup{f\aa r man}\\&f(x)=A\cdot \sin(b\cdot x)+c \end{array}


Skriv et svar til: harmonisk svinging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.