Matematik

Hjælppp

25. februar 2020 af aylina11 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hejjj, har en problemregning er faktisk virekelig dårlig til det men altså har brug for hjælp til et par af dem

Caroline køber varer hos slagteren: 1 kg. hamburgerryg 2½ kg. flæskesmåkød 30 stk, røde pølser 240 gram pålæg Da det er slagterens fødselsdag giver han 12½ % rabat på prisen. Hav skal Caroline betale? 

Slagteren tilbyder: Hamburgerryg: ½ kg. 24,95 kr. Skinkesteg ½ kr. 15,95 kr. Flæskesmåkød ½ kg. 19,95 kr. Røde pølser 10 stk. 9,95 kr. Pålæg 240 gram 18,95 kr. 

SÅ HAR JEG OGSÅ DENNE

Mads sidder og forsøger at trække forskellige kort fra et normalt kortspil med 52 kort uden jokere. a) Hvad er sandsynligheden for at han trækker spar es i første forsøg? b) Hvad er sandsynligheden for at få to hjertere i træk? c) Hvad er sandsynligheden for først at trække et rødt kort og herefter et sort? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af Moderatoren

Hvad koster varerne uden rabat?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2020 af mathon

Hvad skal du beregne i den første?


Svar #3
25. februar 2020 af aylina11 (Slettet)

får man ikke rigtig af vide 

dette er det eneste man får af vide 

Caroline køber varer hos slagteren: 1 kg. hamburgerryg 2½ kg. flæskesmåkød 30 stk, røde pølser 240 gram pålæg Da det er slagterens fødselsdag giver han 12½ % rabat på prisen. Hav skal Caroline betale? 

Slagteren tilbyder: Hamburgerryg: ½ kg. 24,95 kr. Skinkesteg ½ kr. 15,95 kr. Flæskesmåkød ½ kg. 19,95 kr. Røde pølser 10 stk. 9,95 kr. Pålæg 240 gram 18,95 kr.


Svar #4
25. februar 2020 af aylina11 (Slettet)

ska beregme rabatten på varene 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2020 af Moderatoren

Ja, find først ud af hvad varerne koster uden rabat.

Derefter skal du have fat i din procentregning. Det er vist side 14 i din formelsamling.


Svar #6
25. februar 2020 af aylina11 (Slettet)

beregne*


Svar #7
25. februar 2020 af aylina11 (Slettet)

hvordan gør man det


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2020 af Moderatoren

#7

Se svar #5


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{lllllr} \textup{1 kg hamburgerryg:}&2\cdot 24.95&=&\textup{kr}&=&49.90\\\\\textup{2.5 kg fl\ae skesm\aa k\o d:}&5\cdot 19.95&=&\textup{kr}&=&99.75\\\\\textup{30 stk. r\o de p\o lser:}&3\cdot 9.95&=&\textup{kr}&=&29.85\\\\\textup{240 g p\aa l\ae g:}&&=&\textup{kr}&=&\underline{18.95}\\\\&&&&=&198.45\\\\\textup{rabat:}&\frac{1}{8}\cdot 198.45&=&\textup{kr}&=&\underline{-24.81}\\\\\textup{at betale:}&&&&=&173.64 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.