Matematik

PLEASE hjæææælp

25. februar 2020 af jhgfds (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lydeR:

der er givet to punkter (2,3) og (6,5) på en ret linje. beregn uden brug af regnemaskine

a. linjens hældning

b. linjens afskæring på y-aksen

c. angiv en forskrift for linjen.

kan i hjælpe med a,b,c???


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2020 af janhaa

a)

a=\frac{2}{4}=1/2

c)

y = (x/2) + b

3 = 1 + b

b = 2

y=\frac{x}{2}+2

c)

skjærer y-aksa når x=0

y = 2

dvs:  (0, 2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{lllll}a)&y=ax+b\\\\&y_2=ax_2+b\\& y_1=ax_1+b\\\\&y_2-y_1=ax_2-ax_1=a(x_2-x_1)\\\\&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\\\b)&b=y_1-a\cdot x_1 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2020 af Mulle29 (Slettet)

Prøv at tegn linjen i et koordinatsystem i hånden :)

For at finde linjens hældning, kan du vælge et tilfældigt punkt på linjen, her efter skal man gå et felt til højre og derefter op eller ned, alt efter om linjen har en positiv eller negativ hældning, indtil du rammer et punkt på linjen. Længden af dette stykke er linjens hældning.

Når du har tegnet linjen i et koordinat system, kan du aflæse i hvor linjen skærer y-aksen.

Til sidst kan du angive linjens forskrift, ved at sammensætte hvor linjen skærer y-aksen og linjens hældning 

I dette tilfælde vil forskriften hedde: y= 0,5x + 2

Fordi linjens hældning er 0,5 og linjen skærer y-aksen i punktet (0,2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2020 af mathon

i anvendelse:

                      \small \small \small \small \begin{array}{lllll}a)&y=ax+b\\\\&5=a\cdot 6+b\\& 3=a\cdot 2+b\\\\&5-3=a\cdot 6-a\cdot 2=a(6-2)\\\\&a=\frac{5-3}{6-2}=\frac{2}{4}=\frac{1}{2}\\\\\\ b)&b=3-\frac{1}{2}\cdot 2=2&\textup{sk\ae ring med y-aksen i }(0,2)\\\\\\c)&y=\frac{1}{2}x+2 \end{array}


Skriv et svar til: PLEASE hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.