Matematik

MAT HJÆLP TIL PROCENT REGNING

25. februar 2020 af jhgfds (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Under en slem epidemi er der på en bestemt dag 437 syge personer. Herefter vokser tallet med 4,2% syge pr. dag. 

a. Vælg passende variabler og opskriv en forskrift, der beskriver udviklingen i antallet af syge.

b. Hvor mange syge er der efter 13 dage? c. Hvor mange dage går der, før der er 1000 syge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll}a.&f(x)=437\cdot 1.042^x\\\\&\textup{hvor f(x) er antal syge efter x dage}\\\\\\b.&f(13)=437\cdot 1.042^{13} \\\\&1000=437\cdot 1.042^x\\\\&\frac{1000}{437}=1.042^x\\\\&\log\left ( \frac{1000}{437} \right )=\log(1.042)\cdot x\\\\&x=\frac{\log\left ( \frac{1000}{437} \right )}{\log(1.042)} \end{array}


Skriv et svar til: MAT HJÆLP TIL PROCENT REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.