Kemi

Ligevægtskonstant

25. februar 2020 af Lara1232 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg har en opgave der lyder: 

 - Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen ved 25 C. 

Reaktionen er B+C --> D+E, hvor gibbs frie energi er angivet ved + 0.5 kJ x mol^-1 og gaskonstanten er 8,314 J mol^-1 K^-1 

Entalpien er angivet ved -3 kJ mol^-1, men jeg har lavet beregning (se vedhæftede fil) 

Kan dette være rigtigt?

Vedhæftet fil: KUKU.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll}&\Delta G=-R\cdot T\cdot \ln(K)\\\\&K=e^{\frac{-\Delta G}{R\cdot T}} \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.