Matematik

Graf

26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvis man sætter penge ind i bankkonto bliver kontoen tilskrevet den rente som banken betaler en for at låne pengene. Dette sker hvert år den 31 december.

Tegn en graf der over en tiårs periode viser kontoens saldo som funktion af tiden hvis man den 1 januar i år indsætter 100 kr og renten er på 12%

Hvad skal jeg gøre

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af AMelev

Benyt fremskrivningsformlen Kn = K0·(1 + r)n eller med x i stedet for n og b i stedet for K0 og y = f(x) i stedet for Kn.
Du får oplyst K0 = b = 100 samt r = 12% = 0.12, og så har du forskriften og kan tegne grafen.


Svar #2
26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvorfor bliver grafen ikke en ret linje

Er det ikke fordi beløbet stigere

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2020 af AMelev

Når der tilskrives renter, står der jo et større beløb kontoen, som de næste renter skal beregnes udfra.
Selvom der ikke indsættes flere penge, stiger saldoen og dermed også renterne.
Det er det, der også betegnes "Renters rente".


Svar #4
26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ændre grafen udseende hvis beløbet der indsættes ændres

Er det ikke et Ja

Svar #5
26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2020 af AMelev

#4 Jo selvfølgelig - det er jo en anden b-værdi, der fremskrives (lægges renter til).


Svar #7
26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Ændrer grafen udseende hvis renten ændres
Er det ikke et nej

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2020 af AMelev

Selvfølgelig gør den det (1 + r) ændres jo.


Svar #9
26. februar 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

#6 fremskrive hvad

Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.