Matematik

Matricer

27. februar 2020 af sjvnad (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kan man finde en ubekendt f-eks. "a" ved at sætte to matricer der begge indeholder a lig hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2020 af Anders521

Mener du f.eks.

                                                                       \begin{bmatrix} 1 & 2\\ 3& {\color{Blue} a} \end{bmatrix} =\begin{bmatrix} {\color{Blue} a} & 4\\ 5 & 6 \end{bmatrix}

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Kun i nogle bestemte tilfælde.

Hvis der står a på pladsen r,s i begge matricer, og ikke andre steder, svarer det til ligningen a=a, hvilket ikke kan bruges til at finde a.

En ligning mellem to matricer, X og Y, med m rækker og n søjler det samme som m*n ligninger af formen xrs = yrs. Hvis a står på forskellige pladser i de to matricer, er der så mindst 2 ligninger, der skal opfyldes. De to ligninger kan hver for sig give en a-værdi. Hvis de giver den samme, har a den værdi. Hvis de er forskellige, eksisterer der ikke en a-værdi, der opfylder betingelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Eksemplet, der er kommet som #1 mens jeg skrev #2, viser et tilfælde, hvor der ikke er nogen løsning.


Svar #4
27. februar 2020 af sjvnad (Slettet)

#1

Mener du f.eks.

                                                                       \begin{bmatrix} 1 & 2\\ 3& {\color{Blue} a} \end{bmatrix} =\begin{bmatrix} {\color{Blue} a} & 4\\ 5 & 6 \end{bmatrix}

?

Ja


Svar #5
27. februar 2020 af sjvnad (Slettet)

#3

Eksemplet, der er kommet som #1 mens jeg skrev #2, viser et tilfælde, hvor der ikke er nogen løsning.

Hvad med dette eksempel?

Vedhæftet fil:matrix.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2020 af chyvak

To matricer V, H er ens såfremt (v)_rs = (h)_rs for alle r(ækkenumre), s(øjlenumre) hvor hhv (v)_rs og (h)_rs er tallet i række r, søjle s i matrix V (venstresiden) og matrix H (højresiden). Kig på plads 12 eller 21. Det kan ikke lade sig gøre. Den værdi, der bestemmes for a i det ene tilfælde, passer ikke i det andet tilfælde.


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.