Matematik

Sandsynlighed

28. februar 2020 af hekselnd - Niveau: C-niveau
Hej
Jeg er blevet en opgave, hvor jeg skal bestemme sandsynligheden for, at en person finder et dyr bag to låger i træk. Der er 9 låger, og der er dyr bag fem af den. Dvs. at første gang har han 5/9 muligheder for at finde et dyr. Men jeg er i tvivl om, om jeg skal gange denne brøk med 4/8 eller 5/9. Fordi der er jo kun 8 låger tilbage, men han skal jo have fundet et dyr for at han overhovedet har mulighed for at finde to i træk. Bliver stykket derfor 5/9*4/8?
Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Du må vist lige præcisere hvad forsøget går ud på. Åbner han kun to låger eller alle ni?


Svar #2
28. februar 2020 af hekselnd

Han åbner kun to :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2020 af Bibo53

Hvis han kun åbner to låger, så er sandsynligheden

\frac{5}{9}\cdot\frac{4}{8}=\frac{5}{18}.


Svar #4
28. februar 2020 af hekselnd

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2020 af Soeffi

#3. Det er i opgaven underforstået, at der er tale om udtagning uden tilbagelægning.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.