Matematik

Polynomier

01. marts 2020 af Devooox (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2+bx+c

Det oplyses, at linjen med ligningen y =-x +5 er tangent til grafen for f i punktet P(1, f(1))

Bestem b og c.

Er lidt i tvivl med denne opgave

Skal jeg ikke bare finde f'(1) for at finde b? eller hvordan? Og c ved jeg slet ikke hvordan man finder


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f'(1)=a_y &= 2\cdot 1+b \\ b &=\;? \\ f(1)=y(1) &= 1^2+b\cdot 1+c \\c&=\;? \end{align*}


Svar #2
01. marts 2020 af Devooox (Slettet)

Hvad skal jeg skrive istedet for f'(1) og f(1) når jeg isolere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2020 af ringstedLC

#0

Skal jeg ikke bare finde f'(1) for at finde b? eller hvordan? Og c ved jeg slet ikke hvordan man finder

Jo, det er en god ide. Diff.-kvotienten i et punkt er lig med tangenthældningen.

Funktionsværdien i et punkt er lig med y-værdien for tangenten i punktet.


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.