Matematik

Banekurve

02. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan besvarer jeg nedståden spørgsmål 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Opgave a:

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
02. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2020 af Anders521

# 3

Mht b) For at bestemme skæringspunktet ml. banekurven og akserne skal følgende ligningerne løses

                                                                        x(t) = 0 og y(t) = 0.

Koordinatfunktionen x(t) = cos(t) sættes til nul for at finde skæringen på y-aksen. Ligeledes med koordinatfunktionen y(t) = exp(0,1·t). Den sættes til nul for finde skæringen på x-aksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2020 af Anders521

# 3

Mht c) For at bestemme de t-værdier for hvilket der er en lodret tangent, skal koordinatfunktion x differentieres og sættes til nul, dvs x'(t) = 0. Ligningen løses for t.


Skriv et svar til: Banekurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.