Matematik

procentvækst i indeks

03. marts 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved ingengang hvordan jeg skal starte, om der nogen der kunne hjælpe lidt med disse spørgsmål

I et aktieindeks er en investering historisk blevet fordoblet hvert 10. år. 

a) Beregn den årlige procentvækst i indekset.

Anton ønsker at investere i dette indeks. Han vil gerne kunne sælge sin investering igen om 8 år til en værdi af 250000 kr.

b) Hvor meget skal Anton investere i indekset, hvis den historiske udvikling fortsætter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2020 af Mathias7878

a) Løs ligningen

a^{10} = 2

b)  Løs ligningen

250.000 = K_0 \cdot (1+r)^8

hvor

r = a-1

- - -

 

 


Svar #2
03. marts 2020 af math082r (Slettet)

#1

a) Løs ligningen

a^{10} = 2

b)  Løs ligningen

250.000 = K_0 \cdot (1+r)^8

hvor

r = a-1

ja den ligning du har givet så giver a 1,07177. det har jeg fundet flere gange nu men hvad skal jeg gøre med det tal?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2020 af Mathias7878

a) Den årlige procentvise vækst er givet ved

  r \cdot 100 \%= a-1

og så har du besvaret opgaven.

- - -

 

 


Svar #4
03. marts 2020 af math082r (Slettet)

#3

a) Den årlige procentvise vækst er givet ved

  r \cdot 100 \%= a-1

og så har du besvaret opgaven.

så den årlige procentvækst er 107,177?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2020 af Mathias7878

Du har, at

r = a-1 = 1.07177-1 = 0.07177

hvis omregnes til procent giver, at

r\cdot 100 \% = 0.07177 \cdot 100 \% = 7.177 \%

Notationen i 3) var måske lidt dårlig. Jeg ville bare minde dig om, at du skulle huske at gange med 100 % for at omregne decimaltallet til procent. 

- - -

 

 


Svar #6
03. marts 2020 af math082r (Slettet)

#5

Du har, at

r = a-1 = 1.07177-1 = 0.07177

hvis omregnes til procent giver, at

r\cdot 100 \% = 0.07177 \cdot 100 \% = 7.177 \%

Notationen i 3) var måske lidt dårlig. Jeg ville bare minde dig om, at du skulle huske at gange med 100 % for at omregne decimaltallet til procent. 

ok, tak nu tror jeg forstår det hele.

tak fellow mathias


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. marts 2020 af Mathias7878

Så lidt, Mathias :=) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: procentvækst i indeks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.