Matematik

Grafer

04. marts 2020 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Har brug til hjælp til følgende opgaver, kan ikke selv finde ud af dem.

Opgave 4
En funktion f er givet ved f(x)=2cos(x)-1

a) Skitser grafen for f i intervallet [0; 2π].

Tænker den skærer y-aksen i (0,1), da cos(0)=1 og dermed må 2*cos(0)-1 = 1


Opgave 6
Opgaven er vedhæftet.
Tænker at B er enten stamfunktionen til C eller omvendt, men ved ikke helt hvordan man skal dokumentere det matematisk.

En der kan hjælpe? Tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2020 af peter lind

4.  Det er da rigtig at f(0) = 1; me det er jo bare ikke det du skal vise. Brug dit CAS værktøj til at lave grafen

6. B har maksimum i 0 og den aflede af funktinen i 0 er 0. Det er der kun A er har


Svar #3
04. marts 2020 af Lise123Lise

De er begge uden hjælpe-midler så må dsv ikke bruge CAS værktøj ): men har prøvet for at få en ide om hvordan den ser ud, men kan ikke finde ud af hvordan man beregner dens kurveforløb.
 
og forstår ikke ikke helt hvorfor den afledte funktion i 0 er 0?

Men tak for dit hurtige svar (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2020 af StoreNord

Man kan også sige, at ude til venstre er 4.-gradsfunktionen aftagende. Så skal dens afledede være negativ; dèt er det kun B,der er.


Svar #5
04. marts 2020 af Lise123Lise

Men er B ikke positiv til venstre..? eller er det ved der hvor B skærer y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2020 af StoreNord

B har negative funktions-værdier, hvor A er aftagende.


Skriv et svar til: Grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.