Matematik

differentialligning

05. marts 2020 af sb275 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Er der nogen som vil hjælpe med den vedhæftede opgave? Den er uden hjælpemidler og synes den er svær at løse.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af peter lind

Du skal løse differentialigningen f'(t) = -(f(t)-22)*0,01


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2020 af AMelev

a) Væksthastigheden, når temperaturen er 50º er 0.01·(50 - 22)

b) Hvis du kalder Vandbadets temperatur y, så ved du, at y' (væksthastgheden) er proportional med  og propotionalitetskonstanten er 0.01. Atså har du en differentialligning y' = 0.01·(y - 22).


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2020 af Anders521

# 0 Et bud på b)

df(t)/dt = p·(omgt - vant), hvor omgt = 22ºC og p = 0,01


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2020 af AMelev

Ad #2. Der ingen grund til at løse differentialligningen - specielt ikke ved Uden hjælpemidler.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.