Matematik

Cosinus funktion

05. marts 2020 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til nedenstående opgave uden hjælpemidler, så kan ikke skitsere det med et cas-værktøj. En der ved hvordan den skal løses?

Opgave 4
En funktion f er givet ved  f(x)=2cos(x)+1

a) Skitser grafen for f i intervallet [0; 2π].

Tænker den skærer y-aksen i (0,1), da cos(0)=1 og dermed må 2*cos(0)-1 = 1, men ved ikke hvad man så skal gøre...
Tænker det er en harmoisk sviningning? Men hvordan beregner man amplituden, vekselfrekvens og periode ud fra den givne funktion?


Svar #1
05. marts 2020 af Lise123Lise

Tror jeg har fundet ud af det (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2020 af ringstedLC

a) God ide med nogle støttepunkter til skitsen, men:

\begin{align*} f(0) &= 2\cdot \cos(0)+1=3\neq1 \end{align*}

En hel periode kræver nok seks støttepunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Har du skrevet galt i #0: f(x)=2cos(x)+1  ?

Skulle det have været:   f(x)=2cos(x)-1  ?

I sidste tilfælde er din løsning korrekt.


Skriv et svar til: Cosinus funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.