Matematik

tangentplanen

09. marts 2020 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

nogen ved, hvad er tangentplanen til grafen ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{tangentplan i }((0,1),f(0,1))\textup{:}&z=f_x{\, }'(x-0)+f_y{\, }'(y-1)+f(0,1)\\\\&z=\frac{1}{2}\cdot x-\frac{1}{2}\cdot (y-1)+\frac{1}{2}\\\\&z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+1 \end{array}


Svar #2
09. marts 2020 af Nanna34

#1

\small \begin{array}{lllll}\textup{tangentplan i }((0,1),f(0,1))\textup{:}&z=f_x{\, }'(x-0)+f_y{\, }'(y-1)+f(0,1)\\\\&z=\frac{1}{2}\cdot x-\frac{1}{2}\cdot (y-1)+\frac{1}{2}\\\\&z=\frac{1}{2}x-\frac{1}{2}y+1 \end{array}

thaaaanx


Skriv et svar til: tangentplanen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.