Matematik

Opskrift

09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Opskrift til 10 pandekager: 4 æg 150 g mel 25 g smør 3 dL sødmælk 1 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker ¼ tsk. kardemomme

Hvor mange gram mel skal Karl bruge, hvis han vil bage 50 pandekager?

Hvordan regner man det ud

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af Mathias7878

For at lave 10 pandekager skal du bruge 150 g mel. Hvis du vil lave 50 i stedet for 10, skal du så gange 150 g mel med hvad?

- - -

 

 


Svar #2
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Med 50

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Hvis 150 g var for 1 pandekage ville det være rigtigt... Men du har jo en opskrift til 10 pandekager, dvs. 150 g pr. 10 pandekager.

Prøv at tænke på 50/10 = ?


Svar #4
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

5

Svar #5
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Når så det er 250 g mel

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Tror ikke det er helt rigtigt... Prøv at udregne 150 * 5 med en lommeregner - eller tænk på (150 * 10) / 2.


Svar #7
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

750 g mel

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Nemlig. :)


Svar #9
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor mange gram mel skal Karl bruge, hvis han vil bage 50 pandekager?

Svar #10
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor meget kardemomme skal Karl bruge til 30 pandekager?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Mel: Du har lige regnet det ud... :P

Kardemomme: Der står ¼ tsk til 10 pandekager - hvor meget tror du så skal til for at lave 30 pandekager?


Svar #12
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

7,5

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det? :P


Svar #14
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

1/4×30=7,5

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Hvis ¼ tsk = 10 stk, må det være sådan, at ¾ tsk = 30 stk, idet du ganger med 3 på begge sider af lighedstegnet - det er i hvert fald den hovedregning, som jeg bruger. :)


Svar #16
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så må det være 3/4 tsk

Svar #17
09. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvor mange pandekager kan Karl højst bage, hvis han har 10 æg

Er det ikke 50

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. marts 2020 af microhexa (Slettet)

Hvis han bruger 4 æg pr. 10 pandekager, og har 10 æg til rådighed, dividerer du 10 med 4. (10 æg, 4 pr. 10 pandekager).

Da han bruger 4 æg pr. 10 pandekager kan han jo godt tage halvdelen af opskriften (begge tal går op i 2), så hvis 10/4 = 2,5 kan han bruge opskriften 2,5 gange.

Gang det med 10.


Svar #19
10. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

25

Skriv et svar til: Opskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.