Fysik

varmemængde

09. marts 2020 af Studen16 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Forstår ikke helt hvordan jeg kan beregne og lave den her opgave. Kunne nogle evt. hjælpe med at lave den??

takkkk på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af peter lind

varmemængde der modtages over 0º: m*c*Δt hvor m er massen, c er vands varmefyldeog  Δt er temperaturfaldet.

varmemængde der modtages under smeltning m*L hvor L er isens smeltevarme

varmemængde der modtages under 0º: m*c*Δt hvor m er massen, c er isens varmefylde og Δt er temperaturfaldet


Svar #3
10. marts 2020 af Studen16 (Slettet)

#2

varmemængde der modtages over 0º: m*c*Δt hvor m er massen, c er vands varmefyldeog  Δt er temperaturfaldet.

varmemængde der modtages under smeltning m*L hvor L er isens smeltevarme

varmemængde der modtages under 0º: m*c*Δt hvor m er massen, c er isens varmefylde og Δt er temperaturfaldet

Tak, men sætter man så tallene direkte ind, eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2020 af peter lind

ja det gør man


Svar #5
10. marts 2020 af Studen16 (Slettet)

#4

ja det gør man

Er det så kun den sidste eksempel der bruges?

DeltaT hvordan beregnes det? er det så bare temperatur før og efter trækkes fra hinanden

20°C - (-21°C) = 41°


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2020 af peter lind

Nej. Det er alle tre og derefter skal du lægge dem sammen


Svar #7
10. marts 2020 af Studen16 (Slettet)

#4

ja det gør man

Er det denne formel der bruges altså E = m*c*Δt?

og er dette regnet rigtig ud?

E = 4,5 kg * 4182 J/kg * °C * 41°C = 771 kJ

Er dette så beregningen af størrelsen af den varmemængde kødet skal afgive under nedfrysningen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2020 af peter lind

Nej. Du skal regne alle tre muligheder i #2 igennem og lægge dem sammen.

Vands og is varmefylde er ikke den samme


Skriv et svar til: varmemængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.